Kā grizma lācis atšķiras no brūnā lāča?

Lācis ir viens no lielākajiem zīdītājiem. Viņš ir episkā, pasaku un leģendu varonis. Brūnais lācis ir redzams zooloģiskajā dārzā, bet, lai redzētu grizli, jums būs jādodas uz Amerikas kontinentu.

Grizzi lācis

To sauc par Ziemeļamerikā dzīvojošo brūnā lāča pasugām . Šī dzīvnieka izplatīšanas vieta pieder pie Aļaskas un Kanādas rietumu reģioniem. Amerikas Savienotajās Valstīs lācis atrodas slavenajā Yellowstone rezervātā, Montanā un Vašingtonas ziemeļrietumos.

Grizzi lācis

Patiesībā šodien nav zināms, ka kāds lācis ir jāuztver “grizzly”. Biežāk tas tiek saukts par kontinentālās Amerikas rasi.

Daudzi pētnieki uzskata, ka grizzis ir labāk pazīstams kā Ziemeļamerikas brūnais lācis (atšķirīgs nosaukums), izolēta suga, kas dzīvo Ziemeļamerikas kontinenta dziļumā, kā arī Kodiak Cape.

Pirmā pieminēšana par grizma lāči ir datēta ar 1784. gadu, kad par viņu rakstīja angļu dabas zinātnieks Toms Pennants. Lai gan viņš pats neredzēja dzīvu dzīvnieku dzīvā, daudz mazāk mirušā stāvoklī, viņš apkopoja grizma aprakstu, pamatojoties uz datiem, kas iegūti no amerikāņu pionieru pārgājienu ierakstiem.

1806. gadā ģenerālis Zebulons Pīks tika iepazīstināts ar amerikāņu sabiedrību, pētot jaunas teritorijas ar diviem grizziem lāčiem, kurus militārie šajos gados steidzās ziedot prezidentam Tomam Džefersonam.

Grizma lācis atkal tika aprakstīts jau 1815. gadā kā „briesmīgs lācis”.

Kopš 1967. gada “grizzly” nosaukums ir visi lielie lāči, kas dzīvo Alaska teritorijā.

Dzīvnieku raksturojums

Runājot par ķermeņa struktūru, grizzijs ir ļoti līdzīgs tās austrumu Sibīrijas radiniekam. Šādam lāčam ir ļoti iespaidīgs liels izmērs - no 450 kilogramiem un vairāk . Viņš dod priekšroku dzīvot krastā un lielākoties barojas ar lašu zivīm. Tie indivīdi, kas atrodas mežā, ir veģetārieši un sabojātāji.

Dzīvnieka izmērs, tā mētelis un dzīvesveids nosaka apstākļus, kādos tas dzīvo.

Cilvēka attiecības

Amerikāņu pionieri, kas aprakstīja grizli kā skarbu un mežonīgu dzīvnieku, kas pastāvīgi slāpst par cilvēka asinīm, skaidri izrotāja savus stāstus, kā rezultātā cilvēkiem bija nepareiza ideja par lācīti.

Kā potenciāls laupījums lāča nekad neuzskatīs personu, ja vien šī persona viņu atklāti uzbrūk, vai dzīvnieks neizjūt ārkārtēju badu.

Lauksaimnieki visā XIX gadsimtā, kā arī pašā XX gadsimta sākumā aktīvi iznīcināja grizzīšu populāciju, tādējādi cenšoties aizsargāt savus liellopus no uzbrukumiem. Daudzi dzīvnieki tika nogalināti kā trofeja.

Pašlaik grizli lāčus aizsargā ASV federālā valdība, mūsdienu dzīvnieki lielākoties dzīvo nacionālajos parkos.

Brūns lācis

Brūns vai parasts lācis tiek saukts par liela izmēra plēsīgo dzīvnieku, kas pieder pie lāču ģimenes.

Senos laikos brūnais lācis dzīvoja visā Eiropas kontinentā, un to varēja redzēt arī vairākās Āzijas valstīs (Ķīnā, Japānā).

Brūns lācis

Šodien tā atrodas Skandināvijas valstīs (Skandināvijā, Norvēģijā), Eiropas rietumu daļā (Pirenejos, Alpos, Apenīni), Somijā, Karpatos, Krievijā, Japānā, Ķīnā, Korejas pussalā un tā tālāk. Somijā šis dzīvnieks ir svēta.

Šodien šajā dzīvē ir aptuveni 80 pasugas, no kurām slavenākie ir:

  1. Sibīrijas brūnais lācis.
  2. Appeninsky.
  3. Tien Shan.
  4. Japāņu
  5. Grizzi lācis
  6. Kodiak.
  7. Tibetas un tā tālāk.

Sibīrijas brūnais lācis

Brūnā lāča izskats

Brūnā lāča svars svārstās no 400 tonnām (mazākajiem paraugiem) līdz kilogramam līdz 1000 kilogramiem (lielākiem dzīvniekiem). Vīrieši vienmēr ir apmēram 1, 5 reizes lielāki nekā sievietes.

Lāčam ir spēcīgs ķermenis ar milzīgu purnu, uz kura ir samērā mazas ausis un acis. Dzīvnieka lielums ir mazs, tikai apmēram 65 līdz 210 milimetri, tāpēc tas nav ļoti redzams bieza apmatojuma dēļ. Lāčam piemīt milzīgas spēcīgas ķepas ar pieciem pirkstiem, kuru galos ir garš (līdz 10 centimetriem) nepievienotie nagi. Dzīvnieka mētelis ir vienmērīgi krāsots, biezs.

Brūnā lāča krāsa var atšķirties ne tikai dažādās izplatīšanas zonas daļās, bet arī tajā pašā dzīvesvietas teritorijā. Kažokādas krāsa var būt gaiša, brūna, melna, pelēcīgi balta.

Lāča vilnis tikai reizi gadā, šis periods ilgst no pavasara līdz rudenim.

Dzīves attēls

Lāča tiek uzskatīta par meža iemītnieku: Krievijā tā dod priekšroku nokļūt mežos, kur dominē vējš, Eiropā - kalnu mežos, Ziemeļamerikā un Dienvidamerikā - piekrastē un atklātās vietās (tundrā), kā arī kalnu pļavās.

Kopīgi starp grizziem lāčiem un brūnu lācīti

  • Grizma lācis ir brūnā lāča pasugas, patiesībā tās ir viens un tas pats dzīvnieks.
  • Viņi ēd to pašu pārtiku.

Atšķirības

  1. Grizzlies dzīvo galvenokārt Ziemeļamerikā.
  2. Grizzly kaklā var redzēt baltu vilnas apkakli.
  3. Grizma lāčiem ir lieli nagi.
  4. Krievijā atrastais brūnais lācis ir daudz mazāks nekā grizzijs, kura augstums var sasniegt trīs metrus.
  5. Grizma lācis ir daudz mobilāks nekā brūns.

Ieteicams

Kāda ir atšķirība starp sistēmas bloku un procesoru?
2019
Hofitol vai Allohol: līdzekļu salīdzinājums un labāks
2019
Omez un Phosphalugel - kāda ir atšķirība starp līdzekļiem un to, kas ir labāks?
2019